Četvrtak, Avgust 23, 2007

Ne mozete biti previse politicki korektni

Novi Apple-ov moto za iMAC racunare je "You can't be too thin. Or too powerful." (ne mozete biti previse vitki ili previse jaki). Ovog puta se necemo baviti potencijalnim uspehom ove kampanje, vec cinjenicom da je "Alijansa za poremecanje u ishrani" (The Alliance for Eating Disorders Awareness) zestoko iskritikovala Apple-ov moto, jer je milioni devojaka mogu shvatiti pogresno. Mislim da je svacije pravo da reklamira svoj proizvod kako zeli, a muka mi je "politicke korektnosti". Ne znam dal iko primecuje, da UVEK UVEK UVEK sta god rekao na svetu, neko negde, ma koliko bio nebitan ce se naci zabrinut ili uvredjen... Na stranu to sto mozda mislim da je TV zasluzan za bolimiju i poremecaje u ishrani jer se njime kreira cela ta frka oko preteranog mrsavljenja... Opet, mrzim politicku korektnost... Link ka detaljnijem clanku ovde.

 

[Odgovori]

TAČNO, uvek se neko uvredi, ljudi su različiti i ne treba obraćati suviše pažnje na to, uvrede se mršavi , debeli, gladni, ružni, glupi, crni, beli, žuti, bolesni, bogati, homoseksualci, levčari, desničari, niski, besposleni, penzioneri, zeleni...ah, umorih se kucajući!!! :)))

Comment by goca (08/23/2007 12:41)

[Odgovori]

dmc ajde pogledaj moj blog (life is good) pa mi kazi sta radim!!! Ajde please.... Treba mi savet iskusnog muskarca =).....

Comment by dusha (08/23/2007 13:57)

[Odgovori]

Da, Apple je iskoristio prastaru izreku "ne mozes nikada biti suvise mrsav, ni suvise bogat" (otprilike tako nesto). Meni to zvuci vrlo duhovito, sasvim jasno, razumljivo svima, pomalo provocirajuce...dakle bas onako kako i mora kad je moto u pitanju. Naravno da zadovoljno trljaju ruke sto se oko toga polemise. I naravno da nisu iznenadjeni, na to se racunalo. Sve u svemu, vrlo pametno, i to imponuje korisnicima ovog brenda.
E sad, sta reci o nasim reklamnim kampanjama (vrh, brate, vrh), koje svojom imbecilnoscu vredjaju kupce?

Comment by becha (08/23/2007 15:09)

[Odgovori]

Da, uvek je samo bitno da se podigne prasina, na bilo koji nacin i eto profita.Kao sto bese ona fora sa pumom od pre jedno cini mi se godinu i vise, devojka cuci pored frajera u puma patikama, onako blizi kadar, tu pored puma torbica i tu pored nesto malo belo na podu(imam je mislim negde na nekom disku), i naravno oni nemaju pojma odakle ta fotka/reklama na internetu i bla, bla.
Sto se tice vrh,brate,vrh, jeste imbecilna, ali sam nesto nacuo da je ciljana strogo na klince, tako da onda verovatno opravdava sebe samu, uslovno receno.

Comment by longkiss4goodbye (08/23/2007 22:04)

Odgovor [Odgovori]

Pozdrav,

Ja ne smem da kupim takve racunare, i bez njih sam mrsav, mada se zovem vastag=debeli...

Comment by vastag (08/25/2007 01:12)

[Odgovori]

Nisu krivi oni koji su se uvredili, krivi su mediji koji prenose takve imbecilne stvari. No, nije iskljuceno da je Majkrosoft malo umesao prste, al to je hipoteza...
U principu, glavna fora kod onih koji kontrolisu medije je da te teraju da gledas na desnu stranu, dok se na levoj igraju prave igre...

Comment by cartoon (08/25/2007 22:28)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me