Četvrtak, April 19, 2007

test clanka

ovo je test nekog clanka! !.. bla bla...  


Powered by ScribeFire.

[Odgovori]

u, pa ti si promenio dizajn.
meni se ovaj najvise svidja, ali ne dozvoljava izmene, a to mi se ne dopada :))

Comment by vestica (04/19/2007 18:15)

[Odgovori]

kako ne dozvoljava?? dozvoljava ..malo je teze.. ali radi :))) BTW nisam promenio dizajn :))) cackamo nesto oko bloga ;) ovaj clanak i komentari nece postojati :) heheheh :))) caos!

Comment by dmc (04/19/2007 18:32)

[Odgovori]

heh .. ovo me podseti na onu raspravu o reinkarnaciji.. evo ti uzmi za primer ovaj clanak.... znamo da ce za par minuta/sati prestati da postoji .. I ono sto ja i ti kazemo ovde da ce biti zauvek izguljeno u materijalnom svetu... Ali ako iskoristimo dobro tih par sati nase price... moze ovo sto je iznad materijalnog (znaci moja i tvoja svest koja pise ove komentare) ce preziveti i nauciti nesto... ;))) Za sam clanak tu se prica zavrsava... ali za nesto nedokucivo za njega vece... nije kraj.. vec samo jedan prozor/lekcija pogledaj/iskrica zbog lekcije .. WOW ;) imam otkrovenje ovde :) hehehe ... takodje treba uzeti u obzir da sada kada sam uzdigao svoju svet zbog ovog clanka.. nagrada bude NE brisanje istog ;)) pa ti vidi ;))) jos jedna poenta ;)

Comment by dmc (04/19/2007 18:40)

[Odgovori]

hahahah...e ti si stvarno...
gle, da se ne udubljujemo previshe u to da li neshto zhivi i prezhivljava samo ukoliko je sacuvano crno na belo, (mada ja mislim da nije tako, cak i kada govorimo o materijalnom svetu) nego da uzmemo kao neminovnost da clanak nestaje. (reinkarnacije naravno nema) dakle sve se gubi, i odlazi negde (za nas u ocom trenutku nebitno gde) a nama ostaje u secanju svest o postajanju. dakle kao sto ti rece, za sam clanak tu se prica zavrshava. dakle clanaka nije postojao, ni u svesti, a kamoli materijalno, i posle ovoga vise nece postojati, a da bi nas mogao necemu nauciti ipak je morao biti nesto vise od materijalnog.
a za to nedokucivo iznad njega..sta je nedokucivo?
u samoj prici o clanku ne p;ostoji skoro nishta. interesantno je smao na sta je tebe to podsetilo. i tu se moze ogledati znachaj cele priche.
a sistem nagrade i kazne..hehe.
inache ja udjoh sa namerom da ti kazhem iz zezanja 'bice ti zhao jednog dana, ako sad obrishesh ovaj chlanak'
uh, zapetljah se sama :))

Comment by veshtica (04/19/2007 21:20)

[Odgovori]

Radi se o tome da dok si u samom clanku ne mozes videti sustinu clanka i ako bismo uzeli da hipoteticki clanak moze uzivati u tome sto je pisan... eto to bi otprilike bila slika ovih nasih zivota... A nasa sustina je ono sto bi pisalo clanak... eto da uzmemo za primer da clanak uziva u svojoj lepoti i u svom izgledu :) za njega bi bilo lepo dok postoji... ali kada ne postoji sta sa tim... e sada posto je ovo hipoteticki... lako mozemo uzeti da clanak ne moze nikada saznati da ga mi pisemo.. u stvari mi smo ta njegova sustina koja mu daje oblik... on sam nikada nece znati da je pisan od strane vise svesti i kada bi mogao da razmislja o svom postojanju, nikad ne bi mogao da ukapira da se nalazi na nekom web servisu, nekom blogu, koji se pak sastoji iz gomile bitova i bajtova ... cak i da shvati taj nivo... Kao sto pokusava nauka da objasni atome i subatomske cestice i sastav svemira.. ne moze da odgonetne razlog zasto on postoji i zasto ga je tvorac kao takav kreirao.. u ovom slucaju tvorci clanka smo mi... u nasem ono sto mi nazivamo bog... ili nego bice/svest koja je veca i bitnija od nas... Kao i mi... clanak moze da naslucuje i da (kad bi imao mogucnosti) shvata da postoji neka sustina ili svest veca i jaca od njega... i ako se bude priblizio istini, mozda ce autor .. (u ovom slucaju ja) videti da je OVAJ clanak svesniji od drugih.. te ga nece obrisati, jer je uspeo da povecanjem svoje svesti uzdigne sebe iznad svoje svrhe i tog orkuzenja koje mu je bilo sudjeno ;)) Zanimljiva komparacija zar ne ??

Comment by dmc (04/19/2007 23:56)

[Odgovori]

AUUUFFF. upravo sam pokusao da procitam svoj komentar i skapirao da je neshvatljiv... ostavljam ga za sve koji zele da malo treniraju mozak citajuci ga .. ali shvatam da sam ga preukomplikovao.. ali steta.. imao sam tako lepo komparaciju u glavi... ali ne uspeh da je prenesem ..

Comment by dmc (04/19/2007 23:58)

[Odgovori]

ok, meni je ideja sasvim jasna, ali samo nemam snage da ga analiziram, pa cu to uraditi sutra.. ;)

Comment by vestica (04/20/2007 00:36)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me