Nedelja, Oktobar 25, 2009

Ljudska glupost 4: pravda je zadovoljena

citat - "Rijad -- Jedna novinarka Saudijske Arabije osuđena je na 60 udaraca bičem zbog TV emisije u kojoj je jedan Saudijac opisivao svoj seksualni život.

Emisija, koju je uradila libanska LBC satelitska mreža, izazvao je veliki skandal u konzervativnoj Saudijskoj Arabiji, kada je prikazana prije nekoliko meseci, javlja BBC.

Saudijac Mazen Abdul Džavad, koji je u emisiji govorio o tome kako nalazio saudijske žene za seks, sada se nalazi u zatvoru. On je osuđen na pet godina zatvora i 1.000 udaraca bičem."

 

Samo nekoliko sati posle jucerasnje silikonske gluposti, ova glupost je po svemu nadmasila jucerasnju. Ne znam da li imam snage i da krenem da se upustam u analizu svega sto ne valja u ovoj vesti i presudi, samo da znate, da ovako zavrsavaju drustva u kojima ocigledno fali dovoljno hrabrih i razumnih da se izbore za svoja prava, pa je drustvo doguralo do apsolutne tiranije, da ne kazem pakla, cini mi se da je Milosevicev superstate bio demokratija prema ovome, dovoljno sam rekao.... Ako jos nekom nije jasno zasto je gej parada trebala da se odrzi, neka nauci lekcije iz drugih zemalja, sve je jasno.... 

PS. ovo nije konzervatizam, ovo je debilizam, i uopste kako nekog nije blam da se zove konzervativac? Pa samo ime ti kaze da si u KONZERVI, i to onoj od laznog morala i zidova tudjih misljenja... 

 

[Odgovori]

Pre dvadesetak godina u Saudijskoj Arabiji je pogubljen jedan par javno, na trgu, zbog odrzavanja vanbracne veze.
Zena je bila iz vrlo visokog saudijskog drustvenog staleza i Englezi su odmah snimili dokumentarni film na tu temu koji se zvao "Smrt princeze".
U S. Arabiji su ostro protestovali zbog toga...

Nakon desetak godina, kada je poginula princeza Dijana, Saudijci su takodje snimili film "Smrt princeze" u kome se aludira da to nije bio nesrecni slucaj vec ubistvo.

Comment by rene1 (10/25/2009 13:05)

[Odgovori]

nemam komentar na ovakve gluposti...

Comment by nastasja (10/25/2009 14:05)

[Odgovori]

ma..to je primitivizam i zaostalost.
ne bih se ja upustala bas ni u uporedjivanje jednog totalitarnog rezima sa poptouno zaustavljenim vremenom olicenim u blesavim pravilima. relikti proslosti mocniji od dinosaurusa i bubasvaba. u stanju da prezive i atomsku bombu.

Comment by veshtichica (10/26/2009 02:23)

[Odgovori]

Tuzno je koliko covek zna biti glup, tup i zaostao. Neke mi stvari nikad nece biti jasne. Samo mi skoci pritisak kad procitam ovakve stvari.
Odakle nekima pravo? Cesto se zapitam...

Comment by di (11/02/2009 17:00)

[Odgovori]

nije saudijska arabija jedina zemlja koja je zaostala u nekim davnim vremenima, koja čak i nisu bila lepa. Primitivizam i ljudska glupost izgleda ne zna za granice!

Comment by iwy (11/05/2009 15:19)

[Odgovori]

Nije mi jasno zašto si pokušao da uporediš gey paradu u Srbiji i ubijanje ljudi u Saudijskoj arabiji.

Gey paradu u Srbiji nije sprečila država već društvo, što znači da nije država ta koja ima problem sa gey populacijom, već društvo. Za razliku od SA, tamo država sprečava parove da javno izražavaju ljubav, pričaju o seksu ili imaju vanbračne veze.

Druga razlika je u tome što država ovde odobrava ljubavnu i seksualnu vezu između dve istopolne osobe za razliku od SA. U Srbiji društvo, veći deo, ne odobrava gey paradiranje ali ne smatra za zlo da gey ili lezbo parovi vode ljubav (koja se ne može nazvati seks, jer seks je spoj dva različita pola) u svoja četiri zida. Ovo društvo, za razliku od društva u SA podržava seks na malim ekranima (Grand, VB, Farma, Menjam ženu i ostale emisije).

Možda je i gey parada trebala da se održi, možda bi tada promenio mišljenje.

"Kada se lepo upakovana gomila laži prodaje narodnim masama, polako i sistematski, tokom nekoliko hiljada godina - onda istina postaje totalna besmislica, a onaj koji je propoveda - smatra se totalnim ludakom"

Comment by zubovic (11/08/2009 09:32)

[Odgovori]

Moje misljenje o homoseksualizmu, i uopste o sekusalnim slobodama nije posledica propagande, vec istinskog shvatanja razlicitosti, drustvo i drzava ne mogu da propisuju norme, one treba da dodju istinskim razumevanjem i saosecanjem i introspekicjom... ne postoji nista sto je smao po sebi dobro ili lose!>!>!... POZDRAV!

Comment by dmc (11/09/2009 19:43)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me